Aperol Spritz 8,50
Een heerlijk alcoholisch aperitief van Aperol, prosecco en bruisend water
Mistinguett Brut 6,75
Een elegant en karaktervol glas cava uit het oosten van Spanje
Gran Barón 6,75
Een lekkere, fruitige alcoholvrije bubbel
Seedlip Garden 108 8,75
Prijswinnende alcoholvrije gin & tonic met komkommer, sinaasappel en elderflower
Hendrick’s Gin & Tonic 9,50
De bestseller onder de gins, geserveerd met komkommer, sinaasappel en elderflower
Pan de Ajo 7,25
Knapperig stokbrood van de grill,
met knoflookolie
Oesters 3,25 p.s. (vanaf 2 stuks)
Verse Franse oesters, geserveerd met een huisgemaakte vinaigrette van sushiazijn en sjalot
Huisgemaakte Bitterballen (4 stuks) 6,00
Een culinaire bitterbal, gevuld met een rendang van kip
Desembrood 7,75
Bourgondisch brood van bakkerij Reijenga met huisgemaakte kruidenboter en aioli
Bisque d’homard 7,75
Romige gladde soep van kreeft
Asperges au fromage 11,75 (vega) - Tip: Verdejo
Pannetje gesmolten Tynjetaler met groene asperges
Pannetje Gamba’s 13,75
Sissend pannetje olie met gamba’s, rode peper, knoflook en ui
Deze voorgerechten worden geserveerd met Frans stokbrood
VAN DE GRILL
Chicken skewers 12,50 - Tip: Marlborough sauvignon
Heerlijke kipspiesjes met huisgemaakte tzatziki
Sukade steak 11,50
Dun gesneden sukade steak, gemarineerd met een rub en geserveerd met een relish van augurk
Carpaccio klein 6,75 / groot 13
Onze befaamde carpaccio met een huisgemaakte basilicummayo, pijnboompitten, rucola en een rasp van Fryske kaas
Zalm 13 - Tip: Pinot grigio
Dun gesneden huisgerookte zalm, met mierikswortel dip, zoetzuur en toast van brioche
Boneless ribs 11,50
Malse gemarineerde spareribs zonder bot geserveerd met huisgemaakte sambalmayo, bosui en sesam
Steak tartaar 14,50 - Tip: Cabernet sauvignon
Steak tartaar, geserveerd met mosterdmayo en toast van brioche
Binnenplank 16,95 p.p.
Proeverij van onze voorgerechten, carpaccio, zalm, kipspiesjes en gamba’s (heerlijk om te delen)
Pannetje Philly chicken 26,75 - Aanrader
Kipfilet overgoten met een fondue van Fryske kaas, geserveerd met gebakken paprika en ui
Varkenshaas 25,50 - Favoriet van Emma
Geserveerd met een romige champignon-cognacsaus
Heilbot au beurre 26,50 - Tip: chardonnay
In roomboter gebakken heilbotfilet, geserveerd met citroen van de grill
Steak au poivre 26,75 - Favoriet van Piet
Gegrilde Schotse biefstuk geserveerd met een romige pepersaus
Ossenhaas klassiek 37,50 - Tip: Primitivo
Prachtig stuk ossenhaas. Krachtig aangezet in de pan, geserveerd met een klassieke jus en haricots verts met spek
Rib-eye steak 37,50
Schotse Aberdeen van de grill met een frisse chimichurri
Tomatensteak 18,50 (vega)
Gegrilde tomatensteak met pesto en orzo
Asian box 27,50
Goed gevulde box met biefstuk, gamba’s, kipsaté, huisgemaakte atjar en rijst
Bali 37,50 - Tip: Affligem blond
Ossenhaas met sambaljus geserveerd met witbrood
Tom yam 18,50
Licht pikante en romige Thaise curry met wok groenten en rijst\ (keuze uit: , met kipfilet +5,50 of met gamba’s+ 7,50)
Spareribs 28,50
De beroemde spareribs geserveerd met een ketjapdip en knoflooksaus
Saté royal 23,75
Bistrospies met malse kip geserveerd met satésaus, cassave en huisgemaakte atjar
Brownie 9,75
Al 15 jaar de publiekslieveling, warme brownie met karamel en vanille-ijs
Aardbei romanoff 9,75 - Favoriet van Margriet
Het dessert van dit seizoen, met huisgemaakte aardbeiencoulis, verse aardbeien en vanille-ijs
Stroopwafel 9,75
Een trifle van stroopwafelcrunch, karamel en stroopwafelroomijs
Koffie compleet 9,75
Een lekkere afsluiter, koffie of thee naar keuze met friandises van Banket bakkerij Boonstra
Portie bitterballen “de Bourgondiër” - 7,50
Rundvlees | Fritessaus | Mosterd
GRO oesterzwambitterballen - 7,50
Vegetarisch | Fritessaus | Mosterd
Combi snacks - 9,75
Fritessaus | Curry
Tempura gamba’s - 8,75
Chili
Vlammetjes - 7,50
Chili
Rib fingers - 10,75
Aioli | Bosui
Nacho’s - 9,75
Gesmolten kaas | Tomaat | Ui | Guacamole | Chilisaus | Crème fraîche
Carpaccio roll - 11,50
Rucola | Basilicummayo | Parmezaanse kaas | Pijnboompitten
Kaasstengels warm - 7,75
Huisgemaakte chilisaus
Zoete-aardappelfriet - 5,50
Kerriemayo
Borrelplank (2 à 3 personen) - 24,95
Nacho’s | Snacks | Breekbrood | Carpaccio roll
21 maart BINNEN dinnershow met Mark Bakker
We werken deze avond met een vast menu
Voorgerecht:
Goed gevulde shared dining plank met onder andere zalm, steak tartaar, yakitori kipspiesjes en gamba’s
Hoofdgerecht:
keuze uit
• Ossenhaas teriyaki met gefrituurde knoflook en Oosterse groenten
• Zeebaars en papillote
• Bloemkooltaartje met biologische aardappel en zoetzuur (vegan)
Dessert:
Grand dessert to share
€49,50 p.p.